Paard als spiegel

Hoe gaat dat nou in zijn werk, dat coachen met paarden?

Tijdens een coaching ga ik altijd eerst inventariseren wat je doelen zijn, waar je knelpunten zitten of op welk vlak je wat coaching nodig hebt. En ik geef uitleg over de veiligheid, want paarden zijn en blijven dieren die kunnen schrikken.

Hierna gaan we naar de paarden, en wordt er 1 paard als mede-coach uitgekozen.

Paarden, hebben, net als alle mensen, zogenaamde spiegelneuronen. Dit zijn zenuwen die erop gericht zijn gedrag te copiĆ«ren wat ze ervaren. Dit is niet zweverig, maar wetenschappelijk bewezen. En die spiegelneuronen zijn sterk ontwikkeld bij een paard. Dat moet wel, het zijn kudde dieren. Ze moeten altijd hun omgeving in de gaten houden, of er geen roofdieren rondlopen, en wat de leiders van de kudde aangeven. Op 15 meter afstand kunnen paarden al haarfijn aanvoelen hoe iemand zich voelt en of hij goede intenties heeft of niet. Het lijkt soms wel tovenarij, zo goed weten ze te onderscheiden wat echt is en wat niet echt is. En een paard is ook je steun, hij is er voor je als je het moeilijk  hebt, heeft geduld, en is puur natuur!

Bij de paarden wordt uitgewerkt waar we al pratend op zijn uitgekomen, en werken we aan dat punt, datgene wat je zou willen veranderen aan jezelf.

Als de omstandigheden daarom vragen kunnen we natuurlijk altijd afwijken van dit patroon.

Omdat coaching maatwerk is, bied ik een gratis ‘snuffelsessie’ aan, waarin we kunnen bepalen waaraan je zou willen werken. Als we je doelen duidelijk voor ogen hebben, kunnen we op basis hiervan een coachingstraject bepalen.